29 april 2007

Varför stressa om ansvarskommittén?

Min företrädare som ordförande i landstingsstyrelsen, Mats O Karlsson, har bundit sig hårdare än Ansvarskommittén själv har gjort i frågan om hur vår del av landet bör vara organiserad. Kommittén konstaterar själv (sidan 290-291 för den som själv vill läsa) att vår del av landet inte utan vidare låter dig delas in utan komplikationer.

Varför diver då Mats O frågan så hårt? Är det som han själv säger av omtanke om hälso- och sjukvården, eller finns det andra argument? Varför tycks argument som handlar om framtida politisk styrning irritera särskilt?

Frågan om landets framtida indelning är inte alls mogen för beslut i vår del av landet, men vissa politiska krafter tycks se skäl för att pressa fram ett beslut i alla fall. Det är beklagligt.

Personligen funderar jag också över varför det är Mats O Karlsson, avsutten s-hövding, som för debatten i (s) namn. Är det för att den nu sittande ledningen ska kunna förneka ansvar för de tokigheter Karlsson skriver? Vad tycker till exempel (s)-distriktets ordförande Tomas Östros, eller (s)-ledaren i landstinget Börje Wennberg? Tillåter de att Karlsson låser fast partiet i en felaktig ståndpunkt?

Inga kommentarer: