13 december 2005

Länspolismästaren lämnar

Gårdagens mediahändelse: länspolismästare Göran Lindberg lämnar sin befattning efter nio år, Det blev en del turbulens i media om detta, vilket är förståeligt och ledde till att jag fick anledning att kommentera i både UNT och Radio Uppland.
Personligen har jag dock inte haft några mellanhavanden med Lindberg, tvärtom är Göran en ämabel person när man träffar honom i olika sammanhang. Däremot har jag fått mycket klart för mig vad väldigt många medarbetare i Polishuset anser om hans ledarskap.
Nu börjar rekryteringen av ny chef, och då är det bara att hoppas att Lindbergs eftertädare blir en perosn som först och främst ägnar sig åt - och gör sig känd för - att jaga bovar samt åt att förebygga brott. Den som blir ny länspolismästare ska helt enkelt bidra till att samhället blir tryggare för alla att leva i. Det ska han göra genom sitt sätt att leda länets poliser och genom att agera som offentlig person.
Vi moderater i länets polisstyrelse kommer givetvis att göra vad vi kan för att se till så att rätt man eller kvinna hamnar på rätt plats.

Inga kommentarer: