30 mars 2007

Ideologiskt motstånd

I Alliansen arbetar vi just nu med att göra viktiga förbättringar av den gemensamma välfärden. Efter åratal av vänsterstyre behövs nytänkande, öppenhet och mångfald. Tyvärr får vi då räkna med att vänsterpartierna av ideologiska skäl motsätter sig dessa förändringar.
Det är bara att beklaga att ideologin får gå före vad som är bäst för patienterna. Vi i Alliansen väljer att bortse från vem som driver en viss verksamhet och ser i stället till hur den kan drivas bäst. För vänsterpartierna är det uppenbart tvärtom. All vård ska enligt dem inte bara bekostas med skattemedel utan dessutom drivas av landstinget.
Sedan valet i höstas har vänsterpartierna inte lagt ett enda eget, konstruktigt förslag. inte en enda motion, något enstaka pliktskyldigt eget yrkande har lagts, men i övrigt ägnar sig vänsterpartierna mest åt att beklaga sig över den politik de själva varken kan eller vill vara med och föra.
Det är bara att beklaga att väljarna inte kan få olika alternativ att ta ställning till. Förhoppningsvis går ovanan vida att behöva lägga fram egna förslag över, men just nu ser vi en handlingsförlamad och idéfattig opposition i landstinget.

Inga kommentarer: