13 april 2007

Härlig vårvärme

Idag gassar solen från klarblå himmel, och det tycks bli likadant hela helgen. Härligt! Lördagen ska visserligen ägnas åt sammanträde och fest på slottet, men söndagen kan bli en dag för vila i solen. Det kan behövas inför ett landstingsfullmäktige med många tunga ärenden på måndag.
På måndag ska vi nämligen ta ställning till landstingets årsredovisning, med svidande kritik mot den tidigare majoriteten och deras styrning, eller snarare brist på sådan, av framför allt primärvården. det "välskötta landsting" som det gärna bildar myt om kläs ganska brutalt av i revisorernas berättelse.
Men vi ska naturligtvis framför allt blicka framåt. På måndag tar vi viktiga steg i ritning mot fler alternativ, mer mångfald och större valfrihet. det behövs för den nödvändiga utveckling och förnyelse av vården som är vårt uppdrag.
Alla vill naturligtvis inte vara med på den resan. Socialdemokraternas gruppledare Börje Wennberg till exempel. Han skrier en interpellation till mig och är bekymrad över "gräddfilerna" i vården. Vilket är lite konstigt eftersom det stora problemet idag inte är att offentligt drivna sjukhus lämnar plats till privatbetalande patienter - utan tvärtom att den offentligt finansierade vården måste nyttja privata resurser. Det borde bekymra Wennberg mer, om det verkligen vore den lika tillgången till vård och den offentliga vårdens kvalitet som bekymrade.
Själv ska jag som sagt ägna helgen åt att njuta. Problemen med brister i välfärden får anstå till på måndag. Trevlig helg!

Inga kommentarer: