30 november 2008

Det rör på sig i sjukvården

Från en stadig jumboplats till en nivå över riksgenomsnittet! Det är självklart att vi i Alliansen i landstinget är stolta över den utveckling som primärvården gått igenom under det senaste året. När vi till detta kan lägga att varannan olistad patient nu listat sig på en vårdcentral eller en husläkare så visar det att människor i Uppsala län reagerar mycket positivt på de reformer vi i Alliansen genomför.

Det sporrar, och nu går vi vidare. Den nära vården ska utvecklas genom att vård i högre grad ges nära människor i deras vardag. Kopplingen mellan kommunal äldreomsorg och hälso- och sjukvård måste förbättras. Samtidigt måste öppenvårdsbesök, både diagnos och behandling, i högre grad ges på flera enheter i länet och inte enbart på Akademiska sjukhuset. Det leder både till att Akademiskas profil som ett av landets ledande sjukhus kan stärkas och att vården decentraliseras. Självklart måste detta ske med en hög grad av kostnadseffektivitet så att medborgare och patienter både får valuta för sina pengar och god tillgång till effektiv och kvalitativ sjukvård.

Sist men inte minst pågår också arbetet med att reformera länssjukvården. Varje tillförd skattekrona ska användas effektivt, så att varje invånare i länet kan veta att god vård alltid ges när den behövs.

Inga kommentarer: