26 maj 2009

Vad vill de rödgröna?

Jag har ägnat en stund åt genomläsning av det "rödgröna" alternativet till preliminär budget för vårt landsting. Det gick fort. På 14 luftigt rediverade sidor med mycket rubriker står...egentligen ingenting. I stort sett anser dessa tre partier att Hälso- och sjukvårdslagen ska följas och att medarbetarna i organisationen ska ha det ganska bra. dessutom är man för en lång rad - men inte alla! - av de reformer som vi i Alliansen har sjösatt sedan valet 2006, med närvård och nytt ersättningssystem för sjukhusvården som tydligaste exempel.

Vidare är de rödgrönda för att "de regionala framtidsfrågornamåste beaktas i ett långsiktigt perspektiv", vad nu det kan betyda. Man vill ha en budget i balans (det är lagkrav på det!) och lägger stor vikt vid "de politiska beslutsprocesserna", men skriver inte ett ord om forskning.

Så har kan man fortsätta långt mer än vad ett blogglilägg ger utrymme för. den enkla sammanfattningen är exakt det vi upplevt på rader av sammanträden. det enda oppositionen verkligen vill, det är att vara i majoritet. Det är mindre klart vad denna majoritet ska användas till.

Inga kommentarer: