08 maj 2010

En trygg Allians för utveckling och trygghet


Det har varit stiltje på bloggen ett tag, jag vet det. Orsaken är mest av allt halsfluss, läkarorder på vila och stilhet samt en hel del medicinering. Jag gjorde ett kort avbrott igår för att prata tillsammans med övriga gruppledare i Alliansen på Forumtorget i Uppsala - tack till er som kom och lyssnade.

Vi jobbar bra tillsammans i Alliansen, har hittat en gemensam politik och väl fungerande arbetssätt för att kunna leda verksamheten. Jag är glad att ha fått förtroendet att leda detta arbete, och trivs utmärkt med samarbetet mellan våra fyra partier med gemensam samhällssyn och gemensam syn på hur viktiga samhällsproblem ska tacklas. Vi utgör också fyra partier som förutom ett starkt stöd hos väljarna också ställer upp på varandra. Vi tycker inte exakt lika i alla frågor, men vi löser våra olika uppfattningar genom att hitta gemensamma ståndpunkter som fungerar.

En sådan gemensam ståndpunkt är att vi inte tänker leda landstinget med stöd av Sverigedemokraterna, om de skulle få mandat i landstingsfullmäktige. Men inte nog med det; vi tänker inte heller styra landstinget med stöd av Vänsterpartiet.

2 kommentarer:

Anders Svensson sa...

Det är klart att ni kommer att samarbeta med Sverigedemokraterna om SD blir vågmästare. Vem tror något annat?

Erik Weiman sa...

Det finns idag, vad jag efter en snabb genomgång kan konstatera, inte en enda kommun/landsting där moderaterna har posten som ordförande i kommun-/landstingsstyrelsen och den majoriteten samarbetar på något sätt med Sverigedemokraterna. Men det enklaste sättet att undvika detta är givetvis att detta parti inte kommer in i landstingsfullmäktige.