23 augusti 2010

Alliansen håller ihop

Noterade attt UNT igår skrev om att "blocken krackelerar", vilket för landstingets del i och för sig mest handlade om de rödgrönas olika hållning i viktiga frågor som konkurrensutsättning och patienternas valfrihet. Från den dagspolitisk verkligeheten kan dock noteras att frågan tycks vara avgjord inom det rödgröna blocken även om retoriken låter annorlunda. de rödgröna motsätter sig nämligen i praktisk handling konsekvent all ökad mångfald.

Nå, möjligen kamn deras inre oenighet vara orsaken till att de fokuserar på det enda de är överens om, nämligen att de vill styra. troligen är det därför som all kraft på deras blogg läggs på att kritisera oss i Alliansen och inte minst mig personligen.

jag kan glädja läsaren med att det faktiskt finns skillnader i synsätt mellan partierna i Alliansen - men också att de inte är större än att vi genom hela mandatperioden har kunnat hålla samman såväl i stort som i detaljer. Receptet är respekt för varandra, vilja att pröva olika lösningar och en ständigt pågående dialog mellan företrädare. Vi håller ihop. och inte nog med det. Vi har ganska trevligt tillsammans också. Förmodligen är det orsaken till goda resultat. Den som har roligast vinner!

Inga kommentarer: