21 augusti 2010

Den desperata skräckrapporten

Jag har tagit del av brottstycken av den rapport som socialdemokraterna påstås ligga i startgroparna för att publicera och är egentligen inte ett dugg förvånad. det hela är egentligen ganska enkelt.

Opinionen går socialdemokraterna emot, och det är ju inte så bra - för socialdemokraterna. Eftersom detta parti anser sig företräda inte bara sina egna väljare utan rent av vara någon sorts allmän bärare av den gemensamma välfärden så är nu alla medel tillåtna för att skapa misstro mot den sittande regeringen - och mot sittande majoriteter i en lång rad kommuner och landsting.

Men den metod som enligt uppgift används för att få fram stoff för en "skräckrapport" är så ovederhäftig att den i sig är skäl nog att belysa hur direkt olämpliga socialdemokraterna är, när det gäller att ta ansvar för Sverige.

Men det går att sätta in denna kampanj i ett sammanhang där också exempelvis LO:s annonskampanj ingår. Lyckligtvis märks effekterna när vi pratar med människor i valstugan, vid olika kampanjaktiviteter, när vi knackar på dörrar och i liknande sammanhang. Folk tror helt enkelt inte på socialdemokraterna och deras lögner längre. Visst finns det fortfarande en hel del människor som röstar socialdemokratiskt och därmed också tror på "sitt" parti, men i påfallande hög utsträckning tycks ändå skrämseltaktiken ha slagit fel.

Det är tråkigt, lika tråkigt som när en företrädare för ett annat vänsterparti, miljöpartisten Edstav, medvetet (?) och fullständigt beskriver vår satsning på dem med de absolut största vårdbehoven, de allra sköraste som söker vård, för "en gräddfil för miljonärer".

Slutsatsen är enkel. Seriös debatt passar inte vänsterpartierna. Och den politik vi i Alliansen lägger fram är så svår för vänsterpartierna att bemöta att de inte drar sig för både lögner och medvetna misstolkningar. Möjligen beror de på att de upptäckt och insett att fyra år med Alliansens politik har gett positiva effekter för människor.

Inga kommentarer: