10 augusti 2010

Förtroende för en lyckad politik

Noterar idag i media att förtroendet för regeringens jobbpolitik växer. Det är ett klart tecken på att människor ser hur jobben växer fram med den politik Alliansen för, men också i ett större perspektiv.

En framgångsrik politik för fler i arbete kräver också en stabil ekonomisk politik. Den ansvarfulla linje som tagit sverige genom finanskrisen bidrar till förmågan att kunna bedriva en politik som leder till fler - och framför allt tryggare - jobb. Det leder dessutom till att välfärdens kärna i form av sjukvård, utbildning och social trygghet kan bekostas genom att fler deltar och betalar skatt.

Dessa tre skäl är också grunden till varför den politik som Alliansen för är mest framgångsrik för ett sammanhållet Sverige. det är när så många som möjligt är i arbete, och har en egen försörjning, som tryggheten och gemenskapen växer.

Alliansen lämnar ingen utanför, men mycket återstår att göra innan samhällsbygget är färdigt - om det ens någonsin blir det. Fortfarande finns många i utanförskap, många tvingas leva på bidrag, och alldeles för många tvingas till beroende i stället för självständighet och frihet. det ska vi arbeta vidare med under åren som kommer, på alla nivåer i samhället.

Det innebär också att det inte bara är jobbpolitiken som är lyckad och framgångsrik. Förtroendet växer för regeringens, och det lokala politiska ledarskapets, förmåga att möta samhällsutmaningar. Det förtroendet ska vi i Alliansen se till att förvalta väl.

Inga kommentarer: