15 november 2010

Koll på läget III

Såja. Det blir ett inlägg till på samma tema, för att ytterligare belysa vad jag menade på tidigare inlägg. Sedan det föregående har nämligen tre talare från de rödgröna gjort detta.

En talare varnade antydningsvis för risken med ökande sjukskrivningstal, kopplat till påggående diskussioner. Det kan tolkas som att sjukskrivningarna ökar - vilket faktiskt inte är fallet i vårt landsting.

En annan talare önskade årliga löneöversyner - antydande att det skulle behövas för att komma tillrätta med osakliga löneskillnader. Sanningen är att en sådan löneöversyn nyss har genomförts, och den enda osakliga löneskillnad som då hittades redan har åtgärdats.

En tredje talare antydde just att Alliansen skulle vilja ändra det grundläggande i den svenska sjukvårdsmodellen, den gemensamma skattefinansieringen. Talaren refererade till "aktuell forskning". Själv läste jag häromdagen en rapport som tydligt visade att det vi föreslår skulle ha en mycket positiv effekt för hur de skattemedel som tillförs kan nyttjas så klokt som möjligt.

Just nu säger en talare att det sägs många märkliga saker i debatten. De ovanstående exemplen visar att detta stämmer.

Inga kommentarer: