Nästan varje dag ställs vi i landstingsmajoriteten inför problem och utmaningar av de mest skilda slag - allt från den höga kostnadsutvecklingen på Akademiska till frågor om tillgång till parkeringsplatser. Vi får frågor och krav på lösningar som handlar om mammografin, om väntetider, om bemötande och massor av annat.
Efter de fyra år som gått sedan vi vann valet 2006, och med den planering vi nu gör för de kommande åren, kan vi med gott samvete säga: det löser vi!
När vi går igenom de år som passerat sedan valsegern 2006 kan vi nämligen konstatera att det är just det vi gjort. Vi har, för att ta några exempel, bemästrat landstingets dåliga ekonomi, förbättrat tillgängligheten i primärvården, slutit avtal med samtliga landsting i sjukvårdsregionen, infört en ny ersättningsmodell för primärvård och - för att fylla på med en lite mindre fråga - hanterat den olagliga ockupationen av lokaler på Ulleråkersområdet i våras.
Under åren som kommer har vi gott som utmaningar att hantera, eller problem att lösa om man vill så. och eftersom vi har löst de problem som hittills dykt upp; varför skulle vi inte kunna lösa de som ligger framför oss? Att en del av dem varit "långbänkar" som pågått i åratal gör ingen skillnad. Tvärtom är det så mycket mer angeläget att lösa de gamla och ingrodda problemen.
I grunden handlar detta om en insikt om att det som beskrivs som problem, och därmed kräver en lösning, är just det som vi politiker fått väljarnas förtroende att hantera. Då gälelr det att hitta en lösning, och helst av allt en lösning som gör att problemet inte återkommer. det är så vi stegvis både förbättrar och utvecklar vårt landsting, och det ska vi fortsätta med i några år till.
Därför längtar jag på sätt och vis till valet 2014, när vi än en gång ska möta väljarna och redovisa vad vi har åstadkommit. Men lika mycket är jag angagerade i vardagen, för det finns nya utmaningar att ta ansvar för redan idag. det är i själva verket en del av tjusningen med att ha fått väljarnas förtroende.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar