10 april 2007

Gille pratar strunt om väg 288

Socialdemokraten Agneta Gille försöker nu göra stor sak av att den nya regeringen inte redan nu har lyckats komma tillrätta med tolv års socialdemokratiska försyndelser. I en interpellation till infrastrukturminister Åsa Torstensson försöker Gille ge sken av att (s) hade skijutit till mer pengar till infrastrukturen om de suttit vid makten.
Det är ingenting annat än struntprat. Alliansen arbetar nu för fullt med att lösa de låsningar som länge omgärdat satsningar på vägar och järnvägar. Jag har själv deltagit i förhandlingar om sådana projekt och ser med stort intresse fram emot kommande diskussioner. den gamla ordningen, där staten själv svarade för infrastrukturinvesteringar, var helt enkelt inte hållbar eftersom den ledde till en ständig dragkamp mellan olika delar av landet. Nu får varje region själv visa sin goda vilja om satsningar ska komma till stånd.
Utmaningen ligger därför inte bara på regeringen, utan också på oss lokala och regionala politiker. Det är således upp till Gille och hennes s-kamrater i länet att redovisa hur de ser på vårt aktiva deltagande för att få sådana satstningar till stånd. Eller måste Alliansen ta det fulla ansvaret även lokalt och regionalt? Svaret kommer inom kort i landstingsstyrelsen!

Inga kommentarer: