09 april 2007

Utan kompass i verkligheten

Det är inte lätt att förstå sig på socialdemokraterna. Allt mer tyder på att de vare sig förstått att de nu är i opposition, eller inser vad den rollen innebär.
I en interpellation till nästa veckas landstingsfullmäktige väntas jag svara på frågan om jag tänker föra en socialdemokratisk politik i landstinget. det är (s)-ledaren Börje Wennberg som nu börjar oroas över att han inte känner igen politiken.
Roten till dteta står troligen att finna i att socialdemokraterna blandar ihop den nya moderaterna med samma gamla socialdemokrater som alltid. När vi förnyar vår politik för att ara det nya arbetar partiet, så tycks socialdemokraterna tro att det är samma sak som att vi skulle kopiera det gamla (och trötta) arbetarpartiets politik. Men det vore ju knappast meningsfullt.
Landstingspolitiken behöver utveckling och förnyelse, inte mer av den politik som ställt till de probklem vi nu ägnar oss åt att lösa. Sedan är det något helt annat att det finns stora delar av den svenska välfärdsmodellen som INTE behöver vara föremål för politisk omprövning. Men det beror i så fall på att det är uppfattningar som är gemensamma för samtliga politiska partier, inte på att andra partier för en socialdemokratisk politik.

Inga kommentarer: