04 april 2007

Givande möte med facken

Idag har jag suttit ned med företrädare för ett antal fackliga organisationer för att diskutera frågor som rör samverkan och utveckling inom landstinget. Det blev en givande förmiddag i trivsam stämning. Klart intressant är att notera att många fackliga företrädare är helt med på noterna då det gäller mångfald, valfrihet och alternativ i den verksamhet som landstinget bedriver. Det känns väldigt bra att kunna arbeta tillsammans för en bättre hälso- och sjukvård.
Mångfalden och valfriheten måste ju också gälla medarbetarna! Vi måste bryta upp det monopol som faktiskt råder inom stora delar av arbetsmarknaden för vårdanställda. Genom att kunna välja arbetsgivare ökar deras frihet och självständighet.
De fackliga organisationerna har ofta väldigt bra idéer om hur verksamheten kan utvecklas, hur vården kan bli både effektivare och mänskligare och inte minst hur nya metoder kan föras in i verksamheten. Nu gäller det att hitta verksamhetsformer som verkligen tar tillvara alla dessa goda initaitiv.

Inga kommentarer: