06 september 2008

Ingen oppositionsledare

Har inte hört hela lördagsintervjun med Mona Sahlin, men det jag har hört räcker gott för att konstatera: Mona är ingen oppositionsledare. Hon leder på sin höjd det egna partiet, men förmågan att skapa den samling som krävs för att leda en regering med bredare underlag räcker inte.

Det som därmed står klart är att det finns alla skäl att avkräva Sahlin och hennes parti klara besked: vilken politik innebär en röst på socialdemokraterna? Vilka kompromisser kommer man att göra med Vänsterpartiet för att kunna presentera ett regeringsalternativ? Frågan är viktig även för den som inte är intresserad av politiskt läggspel. Den borgerliga Alliansens är nämligen ett klartt och tydligt regeringsalternativ, och till dess partierna till vänster ger besked det enda realistiska.

En röst på Mona Sahlin är inte endast en röst på (s). Det är också en röst på Lars Ohly, På Kalle Larsson (v) och på Vänsterpartiets hela program, i vart fall tills Mona ger besked om vilken politik en vänsterkoalition kommer att föra.

Inga kommentarer: