23 september 2008

Inget att komma med

Mönstret går igen. Nu har vi också fått "dagen-efter-koommentarerna" från oppositionen, och det blev precis så förutsägbart som man kunde ana. Oppositionen har inget att komma med, saknar politik och mörkar dessutom det faktum man inte vet vad man vill. Snacka om att stå tomhänt!

I TV-soffan kunde vi se Tomas Östros som inte kunde förklara hur han skulle få ihop gigantiska satsningar på alla politikområden som finns med att inte höja skatterna. samtidigt klagade han på regeringen, som gör riktade satsningar på viktgia områden och samtidigt sänker skatten - vilket leder till fler i arbete.

En politisk situation där regeringen regerar och oppositionen gör ingenting är inte bra. Väljarna måste få veta vad oppositionen vill, även om det mot bakgrund av den politik regeringen för kommer att smärta i opinionssiffrorna. Så är det nämligen; så länge oppositionen tiger om vad man vill har de chansen att hålla sina opoiniomnssiffror uppe. men politik handlar inte om opinioner utan om att styra och att förvalta ett förtroende. Det klarar inte vänstern.

Inga kommentarer: