29 mars 2010

En bra dag på jobbet - igen!

Det brukar vara trevligt att hålla sammanträde med landstingsstyrelsen. Tvärtemot vad många säkert tror är sammanträden i regel inte det roligaste en politiker vet - tvärtom! Men när sammanträdena ger tillfälle att fatta bra beslut eller bekräfta bra verksamhet är saken lite annolunda.

Som idag. Men en årsredovisning som bland annat visar upp landets tredje starkaste landstingsekonomi. Ett erkännande av vårt tålmodiga arbete för att servera ekologisk och närproducerad mat (som jag skrev om igår), och en början på ett mycket bra arbete med att införa ett genomarbetat ledningssystem för patientsäkerhet - mycket efterlängtat. Dessutom några viktiga investeringsbeslut och sist men inte minst en samlokalisering av vårdcentralerna i Luthagen och Svartbäcken för att skapa mer slagkraftiga, och därmed konkurrenskraftiga, enheter.

Många bra beslut blev det. Men vi har mycket krav att göra för att fortsätta att utveckla vårt landsting till att bidra till ett Uppsala län som är bra att leva i. Men först väntar faktiskt några dagar av riktigt skön avkoppling med familjen över påskhelgen.

Inga kommentarer: