01 april 2010

Bra vård kräver bra lokaler

Vi möttes av många negativa överraskningar när vi efter valet 2006 började granska den verksamhet vi fick väljarnas förtroende att ansvara för. En av de större och ekonomiskt tyngre överraskningarna var det dåliga skick många fastigheter och lokaler befann sig i, och som UNT skriver om idag. Att komma tillrätta med detta är inget som klaras av på en mandatperiod, men vi har börjat med att steg för steg komma tillrätta med de stora problem som det eftersatta underhållet och den bristfälliga lokalplaneringen leder till.

Jag vet inte varför underhållet inte sköttes som det skulle, men under åren före 2006 hade vårt landsting ju också dålig ekonomi med stora underskott och ständiga kostnadsökningar. Det är kanske helt enkelt så, att dålig politisk styrning då ledde till att man varken hade råd att göra nödvändiga insatser eller kännedom om behoven.

Nu pågår en noggrann behovsanalys. Samtidigt är landstinget, numera får man således konstatera, utrustat med ekonomiska förutsättningar för att klara av de satsningar som krävs. Det gör att vi efter hand kan utveckla Akademiska sjukhuset ytterligare, för att stärka sjukhusets viktiga roll som ledande universitets- och forskningssjukhus.

Dagens artikel i UNT är med andra ord ännu ett led i det som beskrev även i en artikel häromdagen. Vårt landsting är i stort behov av fortsatt förnyelse och utveckling. Det arbetet komemr vi i Alliansen målmedvetetatt driva vidare efter valet. Det behövs.

Inga kommentarer: