23 mars 2010

En viktig del av demokratin

Kvällens begivenhet har varit att tala på års- och namngivningsmöte för föreningen Autism och Aspberger i Uppsala län. Föreningen har bytt namn, breddat sitt uppdrag något och fåt en bra nytändning på kuppen. Framför allt var kvällen ett bra tillfälle att träffa föreningens ledning och medlemmar och diskutera handikapprörelsens villkor.

Brukar- och anhörigföreningar är viktiga kontaktyror för oss som är förtroendevalda. De har viktiga egna erfarenheter som vi har alla skäl att ta med oss i det dagliga politiska arbetet - och det gör vi också! I själva verket är hela handikapprörelsen en viktig del i den politiska demokratin, både i sin roll som folkrörelse och inte minst som företrädare för människor som annars kan komma i kläm mellan olika intressen.

I vårt landsting spelar dessa föreningar, och framför allt givetvis deras medlemmar, en oerhört viktig roll. Vi ska vara glada att de finns, även om vi inte alltid delar deras synpunkter och budskap. Att de dessutom ger möjlighet till trevlig samvaro och dialog gör inte saken sämre, tvärtom.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Bra att du var där...men föreningen heter Autism- och Aspergerföreningen Uppsala län. ;-)

Vänliga hälsningar!

Erik Weiman sa...

Alldeles riktigt, ibland blir det lite fel när man sitter sent på kvällen och skriver...