09 april 2010

Obehaget tar form

Under en "bloggrunda" hittar jag ett inlägg av socialdemokraten Peter Andersson som absolut måste läsas. Varför? undrar säkert vän av ordning. Jo, för att inlägget är ett ack så typiskt exempel på den valrörelse som väntar.

Inlägget handlar inte om socialdemokratisk politik, men det är nu inte så konstigt, för det är det många (flertalet?) socialdemokratiska blogginlägg som inte gör. Det handlar inte heller om det som många socialdemokratiska - och moderata - blogginlägg handlar om, nämligen den moderata politiken (eller mer korrekt Alliansens politik). Vi får leva med att socialdemokratin avundsjukt tittar på, och granskar, den framgångsrika politik vi för på många håll i landet.

Men när argumenten har tagit helt slut, så övergår socialdemokraterna till rena personangrepp. Detta inlägg är ett utmärkt och talande exempel. Till råga på allt har bloggare Andersson en länk till något som kallas "tvättstugan", där man refererar vad man anser som otillbörliga angrepp i sociala och andra media på den egna politiken. Syftet uppges vara att få en renare valrörelse.

Nå, att göra valrörelsen renare är inte så svårt. Det är bara att sluta med sådana rena personangrepp som det refererade blogginlägget är exempel på.

Till saken hör att bloggaren inte är vilken socialdemokrat som helst, utan partiombudsman i Stockholms län. Det gör det påkallat att ställa frågan om rena personangrepp är sanktionerade av partiets ledning.

Ser vi nu ännu ett exempel på en smutsig valrörelse? Vi får hoppas att det inte är så, utan att sakfrågorna och de politiska visionerna är det som valrörelsen kommer att handla om. Annars ser vi en risk för ökat politikerförakt med allt vad det innebär. Om så skulle bli fallet, så vilar ansvaret på dem som står bakom de texter som publiceras.

2 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Håller med Dig till 100%.
Den argumentationen går hem även hos pensionärerna. Raka svar vad partiet vill göra och vad det får för konsekvenser. Vi vinner!

Erik Weiman sa...

Hej Leif och tack för din synpunkt! Jag har idag "på stan" fått liknande kommentarer. det beror inte på blogginlägget utan på att mönstret ju går igen även i andra media. idag påstår sig oppositionen presentera "en ny arbetsgivarpolitik" men som vanligt tycks man bara kunna komma överens om att kritisera den nuvarande regimen, inte vad det är man vill göra framöver.

Erik