15 december 2010

I fritt fall?

Den som är satt i skuld är som bekant inte fri. I vårt landsting är det numera god ordning på ekonomin, vilket tydligt belyses av den nationella ekonomirapport som igår presenterades av Sveriges Kommuner och landsting. Rapporten kan du ladda ner och läsa här.

Påstående om att vårt landstings ekonomi skulle vara i "fritt fall" är alltså direkt felaktiga och beror antingen på bristande kunskaper om verkliga förhållanden eller på rena osakligheter i argumentationen.

En trygg och stabil ekonomi är inte ett hot mot en trygg och väl fungerande verksamhet i välfärdens kärna. Det är tvärtom en förutsättning! Det är också den stabila och goda ekonomin som gör att vi detta år kan göra viktiga satsningar på alla kärnverksamheter i landstinget. Både hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur och regionala utvecklingsfrågor får tillskott i årets budget. Det kan vi göra därför att vi har ordning och reda på landstingets ekonomi.

Den goda ordningen kommer att bestå, så länge Alliansen har makten i vårt landsting. Det är ett löfte, grundat på den goda ordning vi haft sedan vi fick förtroendet 2006.

Inga kommentarer: