03 april 2011

Rätt och fel om konkreta beslut

I dagens UNT finns en artikel med vidhängand eläsarkomentar som sannerligen förtjänar ett par rader. För den är mycket, mycket talande! Artikeln handlar om "neddragningar" inom den kommunala handikappomsorgen i Östhammar (där moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna är i opposition). Hur sakförhållandena ser ut har jag inte den blekaste om, och tänker inte kommentera. Jag noterar bara att den som skrivit en läsarkommenar skriver att "alliansens politiker sparar pengar enbart på fattiga och utsatta människor". Det stämmer alltså inte, och till råga på allt kan man på samma sida (i webbversionen) se hur det faktiskt går till när "alliansens politiker" är i farten. Längre ned finns nämligen en artikel om fredagens invigning av en närvårdsavdelning i Östhammar - en av de många nysatsningar Alliansen i landstinget gör under denna mandatperiod. Det är en satsning på de svagaset och allra sköraste i vårt samhälle: äldre patienter med stora vårdbehov. De ska inte behöva ligga i timtal på en akutmottagning för att vänta på att bli inlagda. De ska ha bästa tänkbara vård och omvårdnad av kommun och landsting i samverkan. Våra politiska motståndare sprider gärna falska bilder av Alliansens politik. Det är högst naturligt - eftersom våra politiska motståndare allt mer uppenbart saknar någon egen politik att förklara och försvara. Vi i Alliansen, på alla politiska nivåer, ägnar oss åt att söka upp och lösa riktiga, viktiga samhällsproblem. Det måste vara politikens viktigaste uppgift.

2 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Bra rutet Erik. Det är genom att redovisa vad vi presterar som det kan bli rätt info till väljare och presumtiva sådana. Låt det kosta några kronor på att redovisa vad vi åstadkommer. UNT bör få rapport om + varianter f.v.b. till läsarna.
Däremot kan man ha syn punkter på
"grimma" på moderater som har avvikande mening. Se fallet Vallentuna.

Erik Weiman sa...

Vi redovisar i och för sig ganska tydligt vad vi åstadkommer, men det är inte samma sak som att det publiceras i media. Det är nämligen inte alltid som media exempelvisär mest intresserade av att redovisa fattade politiska beslut, även om dessa har stor betydelse för medborgarna. Men det är en synpunkt som du frå framföra till medierna.