21 november 2011

Popcornpolitik igen

Knappt hade jag tryckt på "publicera"-knappen innan det var dags igen.

Nu handlar det om akutmottagningarna i Tierp och Östhammar, som vi på inget sätt har några planer på att lägga ned. Men som folkpartiets föräldralediga landstingsråd Ludvig Larsson förtjänstfullt påpekade, så försöker socialdemokraterna insinuera att vi har den avsikten genom försåtliga formuleringar i sin budgetreservation.

Ställd inför detta faktum, så försöker socialdemokraternas gruppledare Börje Wennberg få det till att det är "tjänstemännen" som är upphov till det som (S) förmenas vara emot. Om det finns bara en sak att säga, och det är just att det är politiska beslut som styr vårt landsting - i alla fall när vi i Alliansen styr i vårt landsting.

Någon tydlig ursäkt för denna förlöpning av (S) har vi emellertid inte fått. Vi får se om någon sådan behagar dyka upp i Wennbergs månadsbrev - eller m det som vanligt kommer att beskrivas som att det i själva verket är vårt fel.

Popcornpolitik är det hur som helst. Hellre än att vara tydlig med vad man själv vill med akutvården, så insinuerar man om Alliansens göranden och låtanden. Det vore bättre med en tydlig egen politik.

Inga kommentarer: