10 augusti 2014

Överstyr

Aftobladet Katrine Kielos skriver idag en krönika som säger åtskilligt om hur valrörelsen kommer att se ut. Och varför det är viktigt att Alliansen vinner en gång till.

Kielos tar ett exempel med en kvinna från Arizona i USA. Kvinnan skulle gå på anställningsintervju, men fick i sista minuten problem, eftersom hennes barnvakt ställde in. Eftersom kvinnan desperat behövde jobbet, så fattade hon ett desperat beslut. Hon lämnade sina barn i bilen och gick på intervjun i alla fall. "Det är inte detta vi tänker på när vi hör ordet livspussel", skriver Kielos. Så sant.

Sverige är inte bara ett av världens rikaste länder, det är också ett av världens mest jämställda. Vi har en gemensam välfärd som skapat världens bästa sjukvård, världens bästa barnomsorg och en föräldraförsäkring som visserligen inte är världsbäst - men som är ett viktigt bidrag till att den generella välfärden står sig mycket väl internationellt.

Valrörelsen skulle kunna vara ett spännande samtal om hur vi utvecklar denna väl fungerande välfärd. Olika förslag skulle kunna brytas emot varandra, och med gemensam respekt prövas av de olika politiska alternativen. Men en sådan valrörelse önskar inte det parti som står Kielos nära. Det skulle nämligen innebära ett erkännande av det som partierna i Alliansen säger.

Sverige är inte ett land som håller på att gå sönder. Sverige är ett rikt land med en gemensam välfärd i världsklass. Den gemensamma välfärden ska vi värna tillsammans. Fortsättning följer.

Inga kommentarer: