02 december 2009

Visst behövs vårdcentralen

Det är viktigare att den finsn än vem det är som driver den. Så resonerar de flesta som är bosatta i Öregrund, enligt, Radio Uppland, och så resonerar vi i Alliansen.

Det gäller för övrigt all den verkamhet som landstinget finansierar med skattebetalarnas pengar. Det är viktigare att verksameten är bra än vem som svarar för att bedriva den. Det borde vara en självklarhet. Trots detta förefaller den rödgröna oppositionen (vänsterpartiet, miljöpartiet och deras stödparti socialdemokraterna) vara mer intresserade av ägarformer än av verksamhetens innehåll.

För mig är detta ett mysterium. är det inte patientens bästa som ska komma i första rummet? Måste inte den viktigaste uppgiften för oss politiker vara att se till så att verksamheten bedrivs, inte vem som bedriver den?

De allra flesta håller nog med, inte bara i öregrund. Ändå handlar de flesta politiska diskussioner i landstinget om de rödgrönas motstånd mot alla former av alternativa driftformer. Sjukvård ska bedrivas på ett enda sätt, punkt slut.

På sikt är den ensidiga synen på driften av sjukvården förödande. Vi politiker måste diskutera kvalitet, rättvisa och klok användning av resurser - inte i första hand ägna oss åt att själva producera sjukvård. Det är det bästa sättet att aktivt utveckla vården.

Inga kommentarer: