28 april 2014

Utmaningar på riktigt

Idag har landstingsstyrelsen haft sammanträde. Ett av dagens ärenden är viktigare än alla de andra eftersom det handlar om vårt landstings absolut viktigaste utmaning.

Det är förmågan att kunna rekrytera och behålla kompetent personal och att vara en attraktiv arbetsgivare. Just nu står ett femtiotal vårdplatser stängda, och orsaken är att der saknas sjuksköterskor. Det är ett oerhört allvarligt problem som överskuggar alla andra utmaningar.

Landstinget arbetar hårt på en rad olika området för att komma tillrätta med problemet. Vid dagens sammanträde fick landstingsstyrelsen också en föredragning av den medarbetarenkät som nyligen genomförts. Den visar att landstinget är en bra arbetsgivare, där personalen trivs och gärna rekommenderar andra att arbeta.

Men i ett läge när bristen på sjuksköterskor är nationellt problem så krävs det givetvis mer. Det viktiga är att fokusera på rätt åtgärder och att kunna arbeta både kort- och långsiktigt på en och samma gång. Ett stort antal sjuksköterskor har nyanställts under våren, så utvecklingen går åt rätt håll. Men det finns mycket kvar att göra.

4 kommentarer:

Jim Nyberg sa...

Hej
Såg diagrammet över långtidsarbetslöshet du lagt upp på Twitter, alltså detta: https://twitter.com/erikweiman/status/460498148079960066

Undrar helt enkelt vilken som är källan till uppgifterna, du skriver nämligen inget om var uppgifterna kommer ifrån.

MVH
Jim Nyberg

Erik Weiman sa...

Källan är Eurostat.

Jim Nyberg sa...

Okej, men har du länk att bjuda på?

Erik Weiman sa...

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/portal/page/portal/statistics/themes