15 juni 2014

Politik på låtsas

Socialdemokraterna har gett upp. Det går inte att tolka deras förslag till budget och dagens debattartikel i UNT på något annat sätt.

Den socialdemokratiska budgeten är inte fullt finansierad. Eftersom man inte orkat forma en komplett egen politik så tvingas man ta med ett oklart löfte från den socialdemokratiska skuggbudgeten på riksnivå. Men den budgeten är inte formellt fastställd någon annanstans än i den socialdemokratiska riksdagsgruppen. Vad som händer med dessa pengar när de möter verkligheten i form av en riksdagsbehandling - det är helt omöjligt att veta.

Att forma politik på det sättet hör inte hemma i en seriös debatt om en budget som rör ett av välfärdens viktigaste områden och handlar om mer än åtta miljarder kronor av skattebetalarnas pengar.

Politik är inte bara retorik och debattartiklar. Politik är på allvar och handlar om att fatta riktiga och viktiga beslut varje dag. Politik handlar också om att lösa konkreta problem när de uppstår. Det har vi i Alliansen gjort i åtta år, och det är vi beredda att göra under åren som kommer.

Inga kommentarer: