17 december 2014

Mumlar och skyller ifrån sig

Idag intervjuas infrastrukturminister Anna Johansson i UNT. Några besked om järnvägens framtid kan hon inte ge dem som reser med tåg och buss i vårt län. Däremot skyller hon gärna ifrån sig, och hävdar att allt elände är Alliansens fel.


Det är bara ett problem.


Anna Johansson mumlar och skyller på andra, bara några meter från SL-pendeln som står inne på Uppsala station. Det är en av flera viktiga reformer inom kollektivtrafiken sedan 2006, då Alliansen fick ansvaret. Vi har idag ett gemensamt trafiksystem i hela länet, har utökat tågtrafiken kraftigt och satsar mer på resandet än någonsin tidigare.


Alliansen såg till Att SL-pendeln blev verklighet. Vi satte igång tågtrafik till Heby och Sala, och har utökat turerna med tåg till Gävle, Skutskär och Tierp.


Jag är stolt över reformer som lett till kraftigt ökat resande och till det största utbudet i landet av buss- och tågtrafik. Jag är också övertygad om att satsningarna bidrar till att vi i vårt län har en dynamisk arbetsmarknad med landets lägsta arbetslöshet. Det är så vi får råd med viktiga satsningar på välfärden.


En sådan satsning är en gemensam regional trafik i hela Mälardalen. Då får vi ett tryggt och stabilt trafiksystem som vi regionala politiker kan ta ansvar för i alla lägen. Arbete med detta pågår och bör vara klart till 2017.


Den 22 mars kan vi rösta tillbaka en regering som satsar, och som ser till så att landets ekonomi har råd med en fortsatt god utveckling. I vårt landsting dröjer det dessvärre till 2018. Stå ut.

Inga kommentarer: