31 mars 2015

När man inte gillar olika

Enligt uppgift planerar nu regeringen en lag som ska hindra landsting från att, som det heter i vänsterns retorik, "sälja ut sjukhus". Det är oklart vad man menar, men en sak är kristallklar. Lagen, oavsett hur den formuleras exakt, är riktad emot landsting med en politiskt majoritet som inte innehåller socialdemokrater och vänsterpartister.

Det gör att man med fog kan fråga sig varför man nöjer sig med en särskild lagstiftning om just sjukhusförsäljning. Det vore ju mer slagkraftigt att en gång för alla förbjuda borgerlig politik överhuvudtaget.

Det är uppenbart att vänsterpartierna inte gillar att det finns landsting som tänker annorlunda, även om det leder till bättre vård, nöjdare patienter och tryggare välfärd. Landsting som vill föra en annan politik än den regeringen föreskriver ska helt enkelt stoppas.

Bortsett från att den socialistiska politiken inte fungerar så är tilltaget skamligt. Det är uppenbart att socialdemokraterna, vänsterpartiet och milöpartiet i riksdagen är rädda för att en borgerlig sjukvårdspolitk kan leda till att vården blir bättre.

Varför inte löpa linan ut och helt enkelt förbjuda borgerlig sjukvårdspolitik? Det är ju lika bra att ta till storsläggan när man ändå är i farten. I en generalklausul kan man besluta att politiska beslut i landstingen ska stämma med regeringens sjukvårdspolitik oavsett majoritetsförhållanden i respektive landsting.

Inga kommentarer: